Сусрети радника у социјалној заштити

У организацији Центра за социјални рад „Свети Сава“ и Саветовалишта за породицу из Ниша одржан је међународни научно – стручни скуп под називом (Сизиф или) „Сарадња система на заштити посебно осетљивих група“. Јубиларни, двадесети по реду, сусрети радника у социјалној заштити ове године организовани су у хотелу „Радон“ у Нишкој Бањи у термину од 16. до 17.10.2014. Поред гостију из окружења (Хрватска, Словенија, Босна и Херцеговина и Бугарска) и великог броја стручних радника из Србије скупу су присуствовали и учествовали у раду представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као и представници високошколских установа, невладиних  и међународних организација.

У оквиру Стручног скупа одржана су и два Округла стола са темама Измене и допуне Породичног закона – шта хоћемо – шта је могуће и Унапређење примене васпитног налога – међусекторска сарадња.

Други дан стручног скупа презентацију на тему Сигурно и несигурно родитељство одржала је др Славица Адамовић Здравковић, руководилац Саветовалишта за брак и породицу.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин затварајући стручни скуп најавио је примену нове уредбе о мерама социјалне укључености корисника новчане социјалне помоћи коју је 15. октобра ове године усвојила Влада Србије, а по којој ће сви корисници социјалне помоћи који су радно способни добити у својим центрима радно задужење или одговарајућу обуку која ће бити обавезна.