Стручно-научни скуп „Актулености у едукацији и рехабилитацији особа са сметњама у развоју“

У организацији Ресурсног центра за специјалну едукацију Београд, Града Смедерева, Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево, Центра за социјални рад из Смедерева и Центра за стручно усавршавање Шабац, одржан је III стручно-научни скуп са међународним учешћем под називом „АКТУЕЛНОСТИ У ЕДУКАЦИЈИ И РЕХАБИЛИТАЦИЈИ ОСОБА СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ“. Скуп је одржан у простору Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању у Смедереву, у термину од 28.11. до 30.11.2014. године. Поред бројних гостију из окружења (Босна и Херцеговина, Хрватска, Црна Гора, Словенија, Македонија), бројних представника школских установа и великог броја стручних радника, скупу је присуствовао и државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања господин Ласло Чикош.
Циљ овог Скупа био је да окупи стручњаке, истраживаче и активисте који се из перспективе различитих дисциплина, теоријски и практично баве едукацијом и рехабилитацијом особа са сметњама у развоју, а самим тим и да обезбеди размену знања и искустава између учесника.
Излагањем еминентих стручњака, одличном организацијом, као и гостопримством града Смедерева и Градоначелнице др Јасне Аврамовић, домаћини су боравак у Смедереву учинили веома пријатним, али и корисним искуством са аспекта професионалног напредовања.

 

Smederevo