Представљен програм ПОЛИС – подршка локалној инфраструктуриСрбије

У организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања 16.децембра је одржана  “Уводна конференција Програма ПОЛИС – Подршка локалној инфраструктури Србије”. Вредност Програма је 21 милион евра и финансира се заједнички од стране влада Савезне Републике Немачке и Републике Србије.

Програм ПОЛИС спроводе Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Канцеларија за управљање јавним улагањима, уз подршку Немачке развојне банке КfW (КfW).

Програм обухвата 25 инфраструктурних пројеката у 11 општина на територији Републике Србије. Оне подразумевају реконструкције, адаптације, доградње постојећих, као и изградње нових објеката широм Републике Србије међу којима су школе, предшколске установе, центри за социјални рад и здравствени центри.

Део програма су компоненте меких мера, које спроводи ASB (ASB), а које обухватају рад са децом школског узраста кроз едукативне и психосоцијалне радионице, као и рад са одраслима, као подршка социјалној инклузији и укључивању на тржиште рада. Активности у оквиру програма започете су са реализацијом почетком ове године.

У оквиру меких мера уручени су рачунари центрима за социјални рад у општинама у којима се спроводи Програм Полис.

 1. ЦСР Нови Сад – Одељење за Беочин
 2. ЦСР Босилеград
 3. ЦСР Бујановац
 4. ЦСР Владичин хан
 5. ЦСР Врање
 6. ЦСР Димитровград
 7. ЦСР Жабари
 8. ЦСР Лесковац
 9. ЦСР Суботица
 10. ЦСР Сурдулица
 11. ЦСР Шид