Председница Скупштине Града посетила Сигурну женску кућу

Председница Скупштине Града Новог Сада МSc Јелена Маринковић Радомировић посетила је 8. јануара Сигурну женску кућу, где је деци, која са својим мајкама бораве у овом прихватилишту, као божићни поклон донела пакетиће.

– Данас је други дан Божића, најрадоснијег хришћанског празника, када се традиционално обилазе пријатељи и комшије. Ови празнични дани подсећају нас да дарујемо кад год можемо и желела сам да за божићне празнике пружим речи подршке женама које бораве овде, да их охрабрим и укажем поштовање, а њиховој деци да покушамо заједно да учинимо лепши и радоснији велики празник. Надам се да ће им мали знак пажње измамити осмехе, јер сва деца заслужују љубав и подршку, без обзира кроз какве животне околности пролазе – поручила је председница градског парламента МSc Јелена Маринковић Радомировић.

Она је додала да жене које проживљавају насиље имају пуну подршку Града Новог Сада, пожелевши им воље и снаге да истрају и да духовно ојачају.

– Град Нови Сад учиниће све да им тај пут олакша колико год може. Нико нема права да угрожава другог. Зато је обавеза целокупног друштво да насиље у породици спречи, да учинимо све да се свест код појединих људи промени, да разумеју да свака особа има право на избор и живот. Желим да поручим свим женама које су изложене насиљу да смогну снаге, да не трпе насиље, већ да га пријаве – истакла је председница новосадске Скупштине МSc Јелена Маринковић Радомировић.

Председницу градског парламента дочекала је руководитељка Сигурне женске куће др Нада Падејски Шекеровић. Она је објаснила да у Сигурној женској кући тренутно борави осам жена и седморо деце.

– Веома је значајна и изузетна подршка Града. Значи нам такође и ваше разумевање, јер као жена дајете подршку и помажете женама које су у проблему – истакла је др Падејски Шекеровић, захваливши се свима који помажу у раду Сигурне женске куће.