Посета представника State Department –а Сигурној женској кући

21. априла одржан је састанак на тему заштите жртава насиља у породици са представницима State Department-а из Вашингтона, г-ђом Shibani Malhotra – INL Senior Justice Advisor и г-дином Luke-om Hartman-om – INL Program Officer, у организацији представнице амбасаде САД у Србији, г-ђе Ивоне Шишмановић, која води програм State Department-а за развој владавине права – Биро за међународну борбу против наркотика и спровођење закона. Састанак је реализован у сарадњи са г-дином Слободаном Јосимовићем, замеником тужиоца у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду.

Током састанка руководитељка Сигурне женске куће, др Нада Падејски Шекеровић говорила је о процесу пружања психо-социјалне подршке жртвама насиља у Сигурној женској кући, о модалитетима рада, активностима и стручним процедурама у директном раду са женама и децом, жртвама насиља у породици. Истакла је да је Град Нови Сад 2006. године основао Сигурну женску кућу и да до данас стабилно финансира и у континуитету интензивно подржава њено функционисање.

Заменик тужиоца Слободан Јосимовић је гостима представио процес породично-правне и кривично-правне заштите жртава насиља у породици, као и примену Закона о спречавању насиља у породици.

Представници State Department-а из Вашингтона, као и представница амбасаде САД у Србији изразили су подршку раду са жртвама насиља у нашој локалној заједници, као и раду Прихватилишта за жене и децу угрожене породичним насиљем „Сигурна женска кућа“.