Министар Зоран Ђорђевић посетио Сигурну женску кућу у Новом Саду

Поводом обележавања Међународног дана сећања на трговину робљем и њено укидање, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Прихватилиште за жене и децу угрожене породичним насиљем “Сигурна женска кућа“ у Новом Саду и том приликом истакао да ће Влада Републике Србије увек пружати свеобухватну заштиту и помоћ жртвама трговине људима.

 „Трговина људима спада у најтежа кривична дела због последица које оставља на емоције, понашање и однос жртве према себи и другим људима. Жртвама је неопходна свеобухватна подршка коју обезбеђују бројне државне институције и невладине организације са којима имамо одличну сарадњу“, истакао је министар Ђорђевић.

 Кроз разговор са штићеницама Прихватилишта о њиховим потребама и изазовима са којима су суочени, министар је рекао да ће његов ресор наставити да им пружа свеобухватну подршку и заштиту како би им била омогућена реинтеграција у друштво и достојанствен живот.

Поред министра Ђорђевића, посети су присуствовали в. д. помоћника министра Нина Митић, посебни саветник министра Ана Ђокић и представници медија.

Директорка Центра за социјални рад Добрила Чачија и руководитељка прихватилишта др Нада Падејски Шекеровић су се захвалиле министру Ђорђевићу и сарадницама на посети и подршци и истакле значај ове посете у циљу реализације циљева прихватилишта.