Кампања „16 дана активизма против насиља над женама“: Састанак са потпредседницом Владе

27. новембра, у оквиру међународне кампање „16 дана активизма против насиља над женама“ у згради Владе Србије одржан је састанак представница/ка Сигурних женских кућа из Републике Срвије са потпредседницом Владе Републике Србије и председницом Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зораном Михајловић.

„Сигурне куће и људи који у њима раде боре се 365 дана у години заједно са жртвама против насиља над женама и њиховом децом. На данашњем састанку разговарали смо како да заједничку сарадњу учинимо још ефикаснијом и помогнемо да се сигурним кућама обезбеде неопходни услови како би услуге које пружају женама жртвама насиља биле примерене и квалитетне“, изјавила је потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић.

Она је истакла да су међу највећим проблемима сигурних кућа услови за лиценцирање, физичка приступачност објеката за особе са инвалидитетом, као и недовољан број запослених за обављање услуга.

У име Сигурне женске куће из Новог Сада састанку је присуствовала др Нада Падејски Шекеровић која је истакла да од тога како ћемо васпитати децу, позиционирати жене у друштву и делити одговорност зависи и колика ће бити стопа насиља. На састанку је договорен интензиван рад у наредном периоду и сарадња са Координационим телом како би се приступило што ефикаснијем решавању проблема са којима се сигурне куће суочавају.