Градоначелник и добитник Фебруарске награде Града посетили Сигурну женску кућу

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са овогодишњим добитником Фебруарске награде проф. др Тихомиром Вејновићем посетио Сигурну женску кућу. Новчани део награде, др Вејновић је усмерио на куповину уређаја и опреме за Сигурну женску кућу.

„Хвала професору Вејновићу на одлуци да новчану награду коју је добио као овогодишњи лауреат Фебруарске награде усмери ка куповини опреме која је неопходна Сигурној женској кући у Новом Саду. Тиме је показао да је свакако била исправна одлука одборника Скупштине града и потврдио једну од својих врлина, а то је лични однос према свим оним друштвеним околностима које су битне за наш град“ – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

„Новчани део награде сам желео да усмерим ка Сигурној женској кући, пре свега као знак поштовања. То је један подстрек за све жене које се боре да буду равноправне у нашем друштву, а поклон је само ситница која симболизује добру вољу и хуманост“ – рекао је проф. др Вејновић.

Директорка Центра за социјални рад Добрила Чачија и руководитељка Сигурне женске куће Нада Падејски Шекеровић захвалиле су се Граду и професору Вејновићу на свему што чине за Сигурну женску кућу и нагласиле да је од великог значаја скретање пажње на проблем насиља над женама 365 дана у години и да се та борба мора одвијати постојано и снажно.