Донације компаније “Mozzart“ Сигурној женској кући

Компанија “Mozzart“ уручила је новчану донацију и новогодишње пакетиће Сигурној женској кући. Уручивању донације присуствовала је заменица председнице Скупштине Града Новог Сада Кристина Караић, као и одборнице новосадског парламента Мирјана Василић, Сања Драшко и Јелена Кешељ. Такође, у посети Сигурној женској кући били су и представници Одбојкашког клуба „Војводина“, који je са другим спортским клубовима учествоваo у сакупљању средстава.

Руководитељка Сигурне женске куће др Нада Падејски Шекеровић се у име корисника Сигурне женске куће и Центра за социјални рад Града Новог Сада захвалила на донацији и посети и истакла да је донација компаније „Mozzart“, у сарадњи са ОК „Војводином“ и уз подршку Града Новог Сада, показала „најважније када је реч о борби против насиља над женама, а то је да можемо да помогнемо жртвама само заједно.“

Представник компаније „Моцарта“ Марко Николовски подсетио је да је друштвена одговорност компаније постала константа. Он је додао да су се акцији прикључили спортски клубови, али и спортисти, те да је шира заједница учествовала у прикупљању средстава. Најавио је да ће компанија „Моцарт“ наставити да учествује у оваквим акцијама.

– Нови Сад је један од градова који је доста рано препознао своју улогу када је проблем породичног насиља у питању и храбро и одлучно стоји на страни жртава. Сваке године се трудимо да све више и више пажње посветимо подизању јавне пажње о овој теми, институционалној подршци и збрињавању жртава породичног насиља, подршци оснаживању жена кроз пројекте женског предузетништва, едукативне програме и слично. Компаније попут „Моцарта“ и донације попут ове данашње значајно помажу на том путу – закључила је Кристина Караић, заменица председнице Скупштине Града Новог Сада.

Шеф стручног штаба Одбојкашког клуба „Војводина“ Слободан Бошкан рекао је да је овом клубу било изузетно драго да учествује у акцији. Он је казао да ће ОК „Војводина“ наставити да помаже колико год може.