Sajam zapošljavanja i planiranja karijere kao prilika za ekonomsko osnaživanje

22.   juna 2017. godine u Novom Sadu, u prostorijama „Sportskog i poslovnog centra Vojvodina“ održan je 23. Sajam zapošljavanja i planiranja karijere u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje – filijale Novi Sad i Grada Novog Sada. Sajmu zapošljavanja, kao predstavnici Centra za socijalni rad čiji se korisnici u velikoj meri suočavaju sa problemima nezaposlenosti ili teže zapošljivosti, prisustvovale su direktorka Centra za socijalni rad Dobrila Čačija, rukovoditeljka Kancelarije za materijalna davanja Ružica Zećirović Srbljin i rukovoditeljka Sigurne ženske kuće dr Nada Padejski Šekerović.

Pomoćnik gradonačelnika Ivan Siler istakao je da je izuzetno dobra saradnja Grada i filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u prethodnom periodu dala odlične rezultate u smislu da je u periodu od 2012. do 2016. godine Novi Sad za 13,79% doprineo smanjenju ukupnog broja nezaposlenih na teritoriji Republike Srbije. Na sajmu, kao jedinstvenoj prilici za direktan kontakt sa većim brojem poslodavaca i zainteresovanih lica na jednom mestu, bilo je prisutno više od 60 poslodavaca koji su prijavili 1868 slobodnih radnih mesta, istakla je Tatjana Vidović, direktorka filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu.

Direktorka Centra za socijalni rad Grada Novog Sada Dobrila Čačija naglasila je da Centar ima odličnu saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje sa kojom je potpisan Memorandum o saradnji, i da su sajmovi zapošljavanja povoljna prilika u okviru koje žene, žrtve nasilja u porodici, kao i korisnici novčane socijalne pomoći mogu pronaći zaposlenje u cilju ekonomskog osnaživanja.