“Дан за чај“

У оквиру програма „Подршка подстицајном родитељству кроз игру“ који спроводи УНИЦЕФ у сарадњи са Владом Републике Србије и партнерима из система здравствене, социјалне заштите и предшколског образовања, а уз подршку ЛЕГО фондације, Центар за социјални рад Града Новог Сада је обележио месец родитељства. У културној станици ,,Барка” 22.јуна одржано је дружење са родитељима под називом ,,Дан за чај”. Овом приликом је презентован видео запис о родитељству који садржи апострофиране битне поруке младим родитељима. У пријатној амбијенту уз чај, разменили смо ставове, искуства и пружили појединачне саветодавне услуге.

Уједно смо кроз игру са децом приказали родитељима колики је значај игре, као и о томе да је брига о родитељима у сваком друштву приоритет и једно од најисплативијих улагања у одрживи развој.

Овај пројекат ставља у центар пажње родитеље и развој њихових компетенција, јер су они први учитељи својој деци, уз њихову помоћ деца сазнају свет. Циљ ове активности је био да се родитељи више освесте да је важно укључити децу у породичне рутине, да игра може бити свуда, за њу не треба ни време, ни место, ни скупе играчке, довољна је пажња и домишљатост родитеља, који заједно кроз игру расту са својом децом.
Укључивањем деце у породичне рутине кроз игру, деца се уводе у свет одраслих на њима пријемчив начин, отварају им се могућности да сами креирају простор за игру, уз подршку својих родитеља и на тај начин се подспешује њихово самопуздање, самопоштовање, креативност, социјалне вештине, емоционална интелигенција и отвара се простор за успешну будућност.