Свратиште за децу и младе и Сигурна женска кућа остварили финансирање грађевинских радова од стране Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

На јавном конкурсу за суфинансирање пројеката удружења и других организација цивилног друштва у области социјалног становања у 2018. години који је расписало Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре удружење „Црвена линија“ из Новог Сада и организација „Новосадски хуманитарни центар“ из Новог Сада су у име Свратишта за децу и младе и Прихватилишта за жене и децу угрожене породичним насиљем „Сигурна женска кућа“ остварили финансирање предлога пројеката. Наиме, у овим јединицама под окриљем Центра за социјални рад Града Новог Сада ће се извршити мањи грађевински радови у циљу побољшања структуралних услова рада свратишта и квалитета стамбеног збрињавања жртава породичног насиља.

У петак, 13. јула у згради Владе Републике Србије одржано је потписавање уговора за финансирање пројеката између потпредседнице Владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зоране З. Михајловић и носилаца пројеката. Састанку су, у име јединица Центра за социјални рад присуствовали Вук Коцкар, руководилац Свратишта за децу и младе и др Нада Падејски Шекеровић, руководитељка Сигурне женске куће. Носиоци пројеката и присутни руководиоци установа социјалне заштите су заједнички истакли важност сарадње цивилног сектора и државних институција у борби за унапређење положаја и услуга које се пружају вулнерабилним групама.