Сајам запошљавања и планирања каријере као прилика за економско оснаживање

22.   јуна 2017. године у Новом Саду, у просторијама „Спортског и пословног центра Војводина“ одржан је 23. Сајам запошљавања и планирања каријере у организацији Националне службе за запошљавање – филијале Нови Сад и Града Новог Сада. Сајму запошљавања, као представници Центра за социјални рад чији се корисници у великој мери суочавају са проблемима незапослености или теже запошљивости, присуствовале су директорка Центра за социјални рад Добрила Чачија, руководитељка Канцеларије за материјална давања Ружица Зећировић Србљин и руководитељка Сигурне женске куће др Нада Падејски Шекеровић.

Помоћник градоначелника Иван Силер истакао је да је изузетно добра сарадња Града и филијале Националне службе за запошљавање у претходном периоду дала одличне резултате у смислу да је у периоду од 2012. до 2016. године Нови Сад за 13,79% допринео смањењу укупног броја незапослених на територији Републике Србије. На сајму, као јединственој прилици за директан контакт са већим бројем послодаваца и заинтересованих лица на једном месту, било је присутно више од 60 послодаваца који су пријавили 1868 слободних радних места, истакла је Татјана Видовић, директорка филијале Националне службе за запошљавање у Новом Саду.

Директорка Центра за социјални рад Града Новог Сада Добрила Чачија нагласила је да Центар има одличну сарадњу са Националном службом за запошљавање са којом је потписан Меморандум о сарадњи, и да су сајмови запошљавања повољна прилика у оквиру које жене, жртве насиља у породици, као и корисници новчане социјалне помоћи могу пронаћи запослење у циљу економског оснаживања.