Likovna radionica za decu u dvorcu Eđšeg

Izložba dečijih radova, finalni deo kreativnog projekta pod nazivom „Likovna radionica za decu u dvorcu Eđšeg“otvorena je u sredu, 14. juna u 18 časova u dvorcu Eđšeg u čijem su prostoru i nastali crteži.

Kulturni centar Novog Sada je početkom marta, počevši od manifestacije Antićevi dani, realizovao  projekat pod nazivom „Likovna radionica za decu u dvorcu Eđšeg“. Inicijativa za ovakvu vrstu edukacije pokrenuta je od strane pomoćnika direktora Kulturnog centra Novog Sada i urednice programa u dvorcu „Eđšeg“ Sunčice Marković. Radionica je bila besplatna i otvorena za izrazito talentovanu decu, zainteresovanu da se, jednom nedeljno u autentičnom prostoru dvorca „Eđšeg“,  upoznaju sa likovnim tehnikama i pravilima likovnog oblikovanja.

Ova radionica, pored svog primarnog edukativnog cilja, i razvijanja kreativnosti polaznika kroz učenje likovnih tehnika i pravila likovnog oblikovanja, predstavlja i svojevrstan vid socijalizacije dece, vršnjačke edukacije kao i svojevrsne inkluzije. Među darovitim polaznicima je bilo i dece iz hraniteljskih porodica, kao i dece uključene u program socijalne zaštite. U nizu metodoloških ciljeva ovog projekta treba izdvojiti i susret i upoznavanje dece sa kulturnim nasleđem Novog Sada.