Ликовна радионица за децу у дворцу Еђшег

Изложба дечијих радова, финални део креативног пројекта под називом „Ликовна радионица за децу у дворцу Еђшег“отворена je у среду, 14. jуна у 18 часова у дворцу Еђшег у чијем су простору и настали цртежи.

Културни центар Новог Сада је почетком марта, почевши од манифестације Антићеви дани, реализовао  пројекат под називом „Ликовна радионица за децу у дворцу Еђшег“. Иницијатива за овакву врсту едукације покренута је од стране помоћника директора Културног центра Новог Сада и уреднице програма у дворцу „Еђшег“ Сунчице Марковић. Радионица је била бесплатна и отворена за изразито талентовану децу, заинтересовану да се, једном недељно у аутентичном простору дворца „Еђшег“,  упознају са ликовним техникама и правилима ликовног обликовања.

Ова радионица, поред свог примарног едукативног циља, и развијања креативности полазника кроз учење ликовних техника и правила ликовног обликовања, представља и својеврстан вид социјализације деце, вршњачке едукације као и својеврсне инклузије. Међу даровитим полазницима је било и деце из хранитељских породица, као и деце укључене у програм социјалне заштите. У низу методолошких циљева овог пројекта треба издвојити и сусрет и упознавање деце са културним наслеђем Новог Сада.